Huvi metsamaaparandustööde toetuse vastu on suur

12. augustist 2. septembrini said metsaühistud ja erametsaomanikud taotleda metsamaaparandustööde toetust. Seekordsele taotlusvoorule esitati 40 taotlust kogusummas 231 270 eurot. 

Metsamaaparandustööde toetus on mõeldud olemasoleva maaparandussüsteemi uuendamiseks. Toetatakse olemasolevate kuivenduskraavide ja eesvoolu puhastamist settest, voolunõva rajamist ja truubi asendamist.  

Taotlusvooru eelarve oli 210 000 eurot. Toetust küsiti 13 kilomeetri eesvoolude ja 115 kilomeetri kuivenduskraavide uuendamiseks. Voolunõlvasid soovitakse rajada 3 kilomeetrit ning asendada rohkem kui 32 truupi. 

Metsamaaparandustööde toetus võimaldab erametsaomanikel hoida oma metsi ning säilitada metsa tervist. Soodsates kasvutingimustes kasvanud metsast saab kvaliteetsemat puitu, millest on võimalik teha kestvustooteid, rääkis metsaosakonna toetuste üksuse juht Piia Kiivramees. 

KIK teeb taotluse rahuldamise otsuse 120 päeva jooksul pärast taotluste esitamise tähtpäeva ja toetuse maksmise otsuse 120 päeva jooksul pärast tehtud tööde dokumentide esitamist. Toetus makstakse välja 30 päeva jooksul pärast makse otsuse tegemist. Kuna eelarvest ei piisa kõikide nõuetele vastavate taotluste rahuldamiseks, arvutatakse toetuse rahastamise määr iga metsaomaniku kohta. 

Rohkem infot metsamaaparandustööde toetuse kohta saab Erametsaportaalist.

0Shares