Arvamusfestivalil toimunud arutelusid saab järelkuulata

KIKi korraldatud arutelul “Kas erametsi saab majandada elurikkalt?” jäid kõlama mitmed mõtted, mis on metsaomanikule nii toetuste taotlemise kui metsade majandamise osas olulised. Arutelusid saab järelkuulata Soundcloudi keskkonnast

Arutelus osalesid Keskkonnainvesteeringute Keskuse metsaosakonna juht Gunnar Reinapu, Kliimaministeeriumi elurikkuse ja keskkonnakaitse asekantsler Antti Tooming, Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi kaasprofessor Jaan Liira ja metsaühistu Minu Mets MTÜ eestvedaja Ülle Läll. Arutelu juhtis kommunikatsiooniekspert Urmas Vaino.
Arutelust kõlama jäänud mõtted:
  • Erametsade majandamise ja elurikkuse vahel on tarvis leida tasakaal, et hoida looduse mitmekesisust ja arvestada erametsaomanike majanduslikke huve. Elurikkalt majandamine on võimalik, kuid see vajab täiendavaid teadmisi, vahendeid ja tuge.
  • Riigi toetus ja õiglane kompensatsioon on vajalik, et motiveerida metsaomanikke loodusväärtusi hoidma, kuid riigi ja metsaomanike vahel peab olema usaldusväärne koostöö.
  • KIKi toetused on olulised, et aidata erametsaomanikel hallata oma metsi jätkusuutlikult ja liigirikkalt. Toetused peaksid mitte ainult soodustama ökoloogiliselt jätkusuutlikku majandamist, vaid ka kindlustama, et metsaomanikud ei tunneks ennast karistatuna oma metsade majandamise eest.
Arutelu saab järele kuulata SIIT!
0Shares